Wat is de Vix?

Wat is dat, een digitale, regionale munt?

Stel je voor: jij eet elke week een lekker broodje of een kom soep in de plaatselijke lunchroom en je betaalt met een regionale munt. De eigenares van de lunchroom koopt met diezelfde munt in bij een plaatselijke leverancier van versproducten. Die plaatselijke leverancier van versproducten heeft een nieuw personeelslid nodig en maakt gebruik van de diensten van een reïntegratiebedrijf om de hoek. Ook hij betaalt met de regionale munt. Het reïntegratiebedrijf vervolgens, klopt voor juridisch advies aan bij een specialist in de buurt en kan opnieuw met de regionale munt betalen. De juridisch expert, op zijn beurt, gebruikt de regionale munt onder meer voor een lunch met zijn personeel in de plaatselijke lunchroom. En de eigenares van de lunchroom betaalt met de regionale munt haar kapper, twee straten verderop… Enzovoort, enzovoort. Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Geld blijft in de regio

Geld heeft de neiging snel weg te stromen naar plekken waar meer geld is. Van de kleinere bedrijven in de regio naar grote winkelketens en multinationals. Zo stroomt er in de meeste regio’s meer geld weg dan dat er binnenkomt. Een digitale regionale munt is @nder geld. Dat blijft in de regio en kan daar oneindig rondgaan.

Door gebruik te maken van de regionale munt leer je de mensen en bedrijven in jouw buurt steeds beter kennen. En je helpt elkaar verder. Dat gaat helemaal vanzelf. Want het wordt al snel een sport om zoveel mogelijk te doen met je digitale munt. Dus bedrijven die meedoen, hebben meer kans op jou als klant.

De digitale regionale munt is een vriendelijk en eerlijk betaalmiddel zonder rente. Zelfs voor een krediet in de digitale munt hoef je geen rente te betalen.

Onze digitale lokale munt heet de Vix en is er voor bedrijven en inwoners in Alkmaar en omgeving, o.a. de BUCH en HAL gemeentes. Ook Groningen, Zwolle, Tilburg en verschillende andere steden hebben hun eigen regionale munt.
Allemaal zijn ze aangesloten bij Circuit Nederland - @nder geld

Deelnemende bedrijven

Zoek een bedrijf