Wat is de Vix?

Wat is dat, een digitale, regionale munt?

Dat is een regionaal betaalmiddel, die ontworpen is om in de regio uitgegeven te worden, de munt loopt gewoon naast de euro, zie het als een extra bankrekening, helemaal digitaal, dat heeft een hoop voordelen, denk aan veiligheid en CO2 uitstoot, omdat er geen briefgeld aan te pas komt. Via de website en app kun je betalingen uitvoeren, bij deelnemende bedrijven of winkels, dus zowel voor ondernemers en particulieren. 

Het verbindt, je koopt niet alleen iets, maar ook van iemand, door geld in de regio te besteden geef je de regio meer kansen, elke euro die je omzet in Vix blijft rond gaan in de regio, en dat is de multiplier zoals hij bedoeld is, maar dan in de regio, wat een enorm positief effect heeft op bestedingen in de regio. Vix heeft dus eigenschappen waar we met z'n allen blij van worden in Alkmaar & Omstreken.

Geld blijft in de regio

Geld heeft de neiging snel weg te stromen naar plekken waar meer geld is. Van de kleinere bedrijven in de regio naar grote winkelketens en multinationals. Zo stroomt er in de meeste regio’s meer geld weg dan dat er binnenkomt. Een digitale regionale munt is @nder geld. Dat blijft in de regio en kan daar oneindig rondgaan.

Door gebruik te maken van de regionale munt leer je de mensen en bedrijven in jouw buurt steeds beter kennen. En je helpt elkaar verder. Dat gaat helemaal vanzelf. Want het wordt al snel een sport om zoveel mogelijk te doen met je digitale munt. 

De digitale regionale munt is een vriendelijk en eerlijk betaalmiddel zonder rente. Voor een krediet in de digitale munt hoef je geen rente te betalen.

Onze digitale lokale munt heet de Vix en is er voor bedrijven en inwoners in Alkmaar en omgeving, o.a. de BUCH en HAL gemeentes. Ook Utrecht, Groningen, Zwolle, Tilburg en verschillende andere steden hebben hun eigen regionale munt.
Allemaal zijn ze aangesloten bij United Economy. Allemaal met het zelfde gedachtengoed, en doel, de wereld een stukje beter maken.

Deelnemende bedrijven

Zoek een bedrijf